top of page
  • Yazarın fotoğrafıUzm. Dr. Lale Yeprem

Hangi Hastalar Ozon Tedavi Almamalıdır?

Tüm tıbbi uygulamalarda olduğu gibi ozon tedavi de her hasta için uygulanamamaktadır. Hastanın ozon tedavi alıp alamayacağı ve hangi dozda tedavi görmesi gerektiği uzman hekim tarafından belirlenmelidir.


İleri kansızlık durumunda ozon tedavi tavsiye edilmez.
İleri kansızlıkta ozon tedavi uygulanmaz.

Hangi hastalarda ozon tedavi uygulanmaz?


  1. Tiroid bezi kontrolsüz çalışanlar Yani kontrolsüz hipertiroidikler ozon tedavisi alamaz; çünkü bu hastaların metabolizmaları zaten hızlıdır. Ozon da ekstradan hızlandıracağı için daha hızlı zayıflarlar. Ancak bu zayıflama, istenen bir etki değildir. Aksine, sağlıksız bir zayıflamadır.

  2. Bakla hastalığı olanlar Halk arasında bakla hastalığı olarak da bilinen favizm'i olanlara ozon uygulanamaz. Çünkü ozon, bu kişilerde eksik olan enzim üzerinden etki ettiği etmektedir. Bu hastalara ozon uygulandığında hem kırmızı kan hücrelerinde daha fazla hemoliz (parçalanma) olabilir hem de tedaviden fayda görmezler.

  3. İleri derecede kansızlığı olanlar İleri derecede kansızlığı olanlara ozon uygulanmaz; çünkü ozon kan hücreleri ile yapılan bir tedavi metodudur. Kansızlığı olan hastalara ozon uygulandığında faydası az olur. O nedenle kansızlık şikayeti olan hastanın tedaviye başlamadan önce uygunluğunu anlamak için tetkiklerinin yapılması gerekir.

  4. Gebelik dönemin ozon Gebeliğin ilk 3 ayında ozon tedavisi uygulanmaz. Sonrasında bebeğin ve annenin ihtiyacı varsa kullanılabilir.

bottom of page