Ozonlu yağ olarak da bilinen ozonlu krem, saf zeytin yağının endüstriyel ozon jeneratörlerinden uzun süre ozon gazı geçirilmesi ile elde edilir.
Kendine has kokusu olan ozonlu krem vazelin kıvamında ve beyaz renkte olmalıdır. Ozonlu kremin kokusu çamaşır suyu gibi diğer kokuları bastıracak güçlü bir kokudur. Sarı renk ve akışkan görünen ozonlu yağlar, yeterince ozon ile karşılaşmamış oldukları anlamına gelir.
Hangi Tedavilerde Ozonlu Krem Kullanılır?
Ozonlu kremin genel olarak 3 ana kullanım alanı vardır:
Yara tedavisi
Yanık tedavisi
Anti-aging (Yaşlanma karşıtı kullanım)
Yara Tedavisinde Ozonlu Krem Nasıl Kullanılır?
Yaralanan deriye önce debridman (üstündeki kabuk ve ölü derilerin uzaklaştırılması) uygulanır. Sonra taze yara dokusunun üstüne ince tabaka olarak uygulanır. Üzeri sargı bezi ile kapatılır. Ozonlu kremin hem dezenfekte edici hem de tedaviyi hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Hücre yenilenmesini hızlandıran ozonlu krem, deride iz kalmaması yönünde de olumlu etki göstermektedir.
Yanık Tedavisinde Ozonlu Krem Nasıl Kullanılır?
Ozonlu krem, hasarlı bölgenin daha çabuk iyileşmesini sağlar. Aynı yara tedavisinde olduğu gibi hasarlı derinin üzerine pansuman şeklinde uygulanır. Üzeri sargı bezi ile kapatılır.
Anti-Aging Amaçlı Ozonlu Krem Nasıl Kullanılır?
Yara ve yanık tedavisinin dışında özel olarak yaşlanma karşıtı olarak üretilmiş ozonlu kremler mevcuttur. Bu kremler, diğer dermatolojik ürünler gibi cilde ince bir tabaka halinde uygulanır. Ozon, aktif oksijen molekülü yapısı ile hücre yenilenmesini hızlandırdığı için anti-aging özelliği göstererek yaşlanmaya karşı bir kalkan görevi görür. En iyi etkiyi görmek için temiz cilde, kullanım talimatlarında tavsiye edilen düzende uygulanmalıdır.
Comments